Министър Валентин Радев: Геройство е пожар на такава площ да се овладее за 4 дни

27.08.2017 0 323

Към 10 часа днес като най-рискови се определят два участъка от пожара в Кресненското дефиле. Подробности за оперативната обстановка са съобщили министър Валентин Радев и директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов.

Рисковите участъци са над  Кривия тунел при жп спирката и в района на т.н. Гореща баня. Два въртолета помагат, но основно към района са насочени жива сила и техника. Министър Радев е уточнил, че теренът е много стръмен и за безопасността на хората, борещи се с огъня, от сутринта е спряно движението на влаковете. Той е призова пътуващите през дефилето, и по-конкретно през  Кривия тунел, където електрозахранването е спряно,  да бъдат особено внимателни.

Постепенно се работи да бъде пуснат 20-киловолтовият далекопровод и до довечера ток да има за селата Сенокос, Мечкул и Стара Кресна. Министър Радев е изразил надежда, че до края на деня, или най-късно утре пожарите ще бъдат погасени. По думите му, е геройство пожар на такава площ да се овладее за четири дни. Той е допълнил, че опасността остава, но обстановката е под контрол.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави