Близо 19 000 нарушения са установени при операция на TISPOL

31.08.2017 0 225

Над 6000 нарушения повече са констатирани при операцията по пътна безопасност през миналата седмица (21-27 август) в сравнение с последната такава през месец април. Тя бе  организирана по линия на TISPOL  /Европейската мрежа на службите на Пътна полиция/, а акцентът бе поставен на контрола на скоростта. От обобщените резултати, представени от началника на отдел Пътна полиция - ГДНП комисар Бойко Рановски и началника на сектор Пътен контрол в главната дирекция главен инспектор Росен Рапчев става ясно, че са регистрирани 18 955 нарушения на скоростта. 12 535 са установените нарушения с мобилни технически средства за контрол на скоростта, монтирани в автомобилите на Пътна полиция, а останалите 6 420 – от стационарните камери.
Като цяло  резултатите са показали 6 046 нарушения повече, в сравнение с акцията през април. Причините за това, според Бойко Рановски са няколко. От една страна е по-ефективният контрол от страна на екипите, а от друга, това е един от ефектите на последните промени в Закона за движение по пътищата от 2 юли, благодарение на които стана възможно камерите за контрол да не се обозначават.
Контролът на скоростта е приоритет за Пътна полиция, припомня главен инспектор Росен Рапчев и допълва, че в рамките на операцията екипите на полицията са разкрили и няколко престъпления. В 20 коли са намерени наркотици, открит е мъж, обявен за издирване.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави