БМЧК-Пазарджик отбеляза Световния ден на първата помощ

11.09.2017 0 338

 

В следващия репортаж ще видите какво трябва да правим в случай на битов инцидент. Знаем ли какви мерки да предприемем при често срещани животозастрашаващи състояния или наранявания в ежедневието. Всичко това ще ни покажат доброволците от Български младежки Червен кръст в Пазарджик, които отбелязаха Световния ден на първата помощ.

Най-безопасното място - „у дома", понякога крие много опасности. Първата помощ е основно умение, което може да осигури ефективна и бърза интервенция, за да помогне при наранявания и да подобри шансовете за оцеляване на човек в нужда. На площад "Константин Величков" в Пазарджик доброволците от Български младежки Червен кръст показаха какви мерки да предприемем в често срещани животозастрашаващи случаи. 

"Бъди герой“! Спаси живот!“ беше мотото на кампанията тази година, в която младите червенокръстци се включиха. Различни ситуации и реакциите при тях демонстрираха доброволците в центъра на града. Заради своите знания и умения за оказване на първа помощ, пазарджишките доброволци от младежкия червен кръст имат и първа награда от национално състезание. Обучението по първа помощ в световен мащаб е хуманитарен акт и всеки трябва да има поне минимални познания, категорични са младите червенокръстци.

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави