Условна присъда за Пешо Буферо

11.09.2017 0 777

 

Районен съд-Пазарджик одобри днес сключено споразумение между прокуратурата и Петър Илиев от Перник, който стреля с пушка за фойерверки по време на мача Хебър-Миньор на 26 август на стадион „Георги Бенковски“. Той получи уловна присъда от 4 месеца с три години изпитателен срок. 48-годишният мъж се призна за виновен по двете повдигнати му обвинения за използването на пиротехническо средство и причиняване на лека телесна повреда на полицай.

Петър Илиев от Перник беше задържан пет дни след мелето между футболните агитки на „Хебър“ и „Миньор“/ Перник/. От видеозаписи се вижда, че 48-годишният мъж произвежда няколко изстрела с нелегално внесено на стадион „Георги Бенковски“ пиротехническо средство „римска свещ“. Потърпевшият от стрелбата Янко Янков от Пазарджик е със счупена лицева кост и лека телесна повреда. Освен това перничанинът се е съпротивлявал на органите на реда. Пострадал е един полицай, който е осигурявал обществения ред по време на футболния мач. В съдебна зала днес Петър Илиев заяви, че съжалява за действията си и се признава за виновен. Той се съгласи на споразумение с прокуратурата по двете обвинения.

Районен съд-Пазарджик го призна за виновен и за двете престъпления му наложи едно общо наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с тригодишен изпитателен срок. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. След решението на съда Петър Илиев заяви,че е бил нападната от феновете на „Хебър“ и с действията си се е опитал да защити останалите привърженици от агитката на „Миньор“.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави