Лазар Влайков остава под „домашен арест“

12.09.2017 0 2046

Окръжният съд в Пазарджик потвърди определението на Районния съд, с което на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков беше наложена постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“.

Днес съдът счете, че определението е правилно и към настоящия момент не може да се направи категоричен извод, че именно Влайков е дал пистолета на детето. Доказателствата по делото на този етап не дават основание и, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Резултатите от физико-химичните експертизи показват, че барутните частици по ръцете на Лазар Влайков и 6-годишното дете са от един и същи вид. Прокурор Васил Малинов обясни, че според разпечатката от телефона на Лазар Влайков в инцидентната нощ той е провел 15 разговора със съпругата си, точно по времето когато е станала и стрелбата.

Това предполага, че съпругата на обвиняемия не е била пряк свидетел на случилото се. Според обвинението свидетелите са дали разнопосочни мнения, което предполага оказване на натиск от страна на Влайков. Това потвърдиха и близките на загиналия Наско Тонкев.

Адвокат Елвира Панкова обясни, че при разпита 6-годишният Юри заявил, че и друг път е стрелял с истински пистолет.

В края на съдебното заседание тричленният състав на Окръжен съд – Пазарджик начело със съдия Ивета Парпулова определи мярката за неотклонение на Лазар Влайков да остане „домашен арест“. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави