5 млн. лева за ремонт на централната част във Велинград

13.09.2017 0 391

Ремонтът на централната градска част във Велинград няма да стартира преди края на месеца. Той, заедно с част от кооперативния пазар и 3 улици в курорта ще бъдат обновени в рамките на 244 дни. Общата стойност на ремонтните дейности е малко над 4 млн. 800 хил. лева.

Проектът се финансира от ОП “Регионr в растеж” в изпълнение на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 4 812 941,28 лева. С европейските средства ще бъдат обновени общо 5 обекта в града. Цялостно ще бъдат ремонтирани и три улици във Велинград. Това са “Георги Кирков”, “Христо Смирненски” и “Милеви скали”.

От фирмата изпълнител съобщиха, че ще спазят крайния срок на проекта - 29 март 2019 година.

Деян Инджов допълни, че първата копка и реалните дейности по проекта ще стартират веднага след като фирмата получи всички необходими документи и съгласува действията на фирмите, ангажирани с изграждането на подземната инфраструктура.

Предстои и окончателното премахване на търговските обекти в централната част. На предстоящото заседание на местния парламент на 28 септември се очаква да стане ясно къде ще бъдат определени новите търговски петна.Очаква се това да бъде в парка при читалище “Отец Паисий”.

За времето, в което ще се извършват строителните дейности в централната част на Велинград, планираните културни мероприятия ще се провеждат на централния паркинг, поясни заместик-кметът Атанас Палигоров.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави