ФК „Хебър“ спечели областния турнир на аматьорската футболна лига

21.09.2017 0 194

Хебър спечели областния финал на турнира за купата на Аматьорската футболна лига след победа с дузпи над ''Свобода'' (Пещера). В редовното време двата тима завършиха наравно при резултат – 2:2. Победителят стана ясен при изпълнението на дузпи.

Старши селекционерът на пазарджиклии Танчо Калпаков заложи на момчета, които не са играли много през този футболен сезон, както и на юноши. Отборът на гостите също беше прекроен, макар и в по-малка степен от този на Хебър. След равностойното начало до първи гол стигна тима на ''Свобода'' (Пещера). В 17-та минута точен във вратата на домакините бе Костадин Харизанов. В 39-та минута удар от фаул на Йордан Чолов срещна напречната греда над Димитър Георгиев. В 42-та минута пък Стефан Лачов стреля с глава над вратата на гостите. Две минути по-късно Георги Георгиев също с глава отправи удар в рамката на Свобода, но Станислав Томов изби. Втората част започна с опасен удар на Атанас Велев от Хебър, който не успя да порази вратата на Свобода. Последваха пропуски на влезлият на смяна в състава на пещерци Димитър Тошкин.

В 80-та минута на срещата Парпулов си отбеляза автогол, с което резултата бе 1:1. Когато срещата отиваше към доиграване, защитата на Хебър се пропука през центъра и влезлият на смяна Денис Кърджалиев бе точен във врата на домакините за 1:2. След попадението треньорът на хебърци Танчо Калпаков направи тройна смяна, като в игра влязоха юношите от школата Станислав Дечев, Щерьо Димитров, Николай Донов. Минута по-късно Станислав Томов беше принуден да капитулира при самостоятелната акция на Цветелин Тонев по десния фланг. Така след 2:2 в редовното време победителят трябваше да бъде излъчен с изпълнение на дузпи. При тях гостите направиха два пропуска, а хебърци нито един и въпреки че бяха на два пъти догонващи в разултата продължиха напред.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави