На ГКПП „Лесово“ са открити над половин тон контрабандни перилни препарати

09.10.2017 0 177

Недекларирани 419 опаковки с перилни препарати, омекотители, шампоани и други артикули за бита с общо тегло над половин тон иззеха  гранични и митническите служители на ГКПП Лесово от лек автомобил с българска регистрация. За това съобщава пресцентърът на МВР.

От информацията става ясно, че колата е влязла в страната от Турция през ГКПП Лесово на 5 октомври 2017 г. сутринта.  Предприета е съвместна проверка от митнически и гранични служители по искане на служителите от „Гранична полиция“. При нея в багажника на автомобила и в чанти в купето на колата те открили рекордно количество недекларирани перилни препарати от различни марки и в различни опаковки, омекотители, шампоани, ароматизирани води и други препарати за бита.  Иззети са общо над 514 кг контрабандни стоки. Установено е, че те са собственост на един от пътниците в автомобила. Част от недекларираните артикули били покрити и сред личните му вещи.

Срещу нарушителя - български гражданин с адресна регистрация в област Разград,  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави