Започна делото срещу кмета на Септември Марин Рачев за укриване на данъци

09.10.2017 0 1368

Окръжен съд -Пазарджик даде ход на делото срещу кмета на община Септември Марин Рачев. Той е обвинен в укриване и неплащане на данъци в особено големи размери. Според обвинителния акт в качеството си на едноличен търговец през периода от месец януари 2005 година до месец септември 2006 година не е платил ДДС от продажбата на горива в размер на 115 хиляди лева.

Доволен съм от започването на съдебния процес и не се смятам за виновен. Това заяви кметът на община Септември Марин Рачев преди началото на съдебното заседание. По думите му през 2010 година, когато е арестуван шефът на БОП -Пазарджик Георги Грозданов е направен обиск на неговите офиси и са иззети счетоводните документи. Година по-късно е последвала данъчна ревизия. Преди да даде ход на делото съдия Ивета Парпулова прие за разглеждане и граждански иск от НАП срещу Марин Рачев в размер на 115 хиляди лева плюс дължимите лихви.

Според обвинителния акт в качеството си на едноличен търговец през периода от месец януари 2005 година до месец септември 2006 година Марин Рачев не е платил ДДС от продажбата на горива в размер на 115 хиляди лева. В съдебна зала, за да проследят началото на съдебния процес дойдоха част от протестиращите от Инициативния комитет „Да спасим Община Септември”. 21 свидетели трябва да бъдат разпитани по делото срещу Марин Рачев. На следващото съдебно заседание на 23 октомври ще бъдат призовани 10 от тях.

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави