До 3 години слагат край на производствените миризми в Пещера

09.10.2017 0 400

В рамките на 3 години миризмата от производството в Пещера ще бъде ликвидирана изцяло. Затова се споразумяха директорът на фирма „Биовет“ Ангел Желязков и жители на родопския град. Официалното споразумение ще бъде подписано този петък.

В поредна среща с изпълнителния директор на най-голямото предприятие в региона, жителите на Пещера заявиха, че настояват да бъде сложен краят на обгазяването на града. Те поискаха и конкретни срокове, заявявайки че на обещания повече не вярват. От своя страна изпълнителният директор на дружеството Ангел Желязков заяви, че в последните години „Биовет“ са инвестирали много средства за овладяване на проблема. Той бе категоричен, че промяната е осезаема, и че днес говорим за ликвидиране на остатъчна миризма.

Желязков коментира и действията на дружеството към този момент. Въпросното споразумение ще бъде изготвено през тази седмица от страна на протестиращите, като се очаква да бъде обект на дискусия в социалните мрежи до петък. Тогава документът ще бъде официално подписан. Това обаче не променя позицията на пещерци по отношение на стартиралия според тях строеж на нов завод в Биовет. В хода на срещата стана ясно също, че протестиращите ще обжалват издадения от РИОСВ – ОВОС на дружеството, което означава, че докато не се произнесе Административния съд, всички дейности по новите производствени мощности трябва да бъдат спрени.

Своята позиция по проблема изрази и депутатът Йордан Младенов. Обект на коментар стана дори темата с липсата на работна ръка, а Ангел Желязков опроверга публичните твърдения, че дружеството ще търси такава от Китай. Към този момент се водят разговори с бесарабски българи от Молдова и Украйна. На проявилите интерес ще бъде предложено да работят в Пещера, категоричен бе той.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави