Празник на танца събра самодейни състави в село Мирянци

11.10.2017 0 788

70-годишен юбилей отпразнува Народно читалище „ПРОСВЕТА -1947“ в пазарджишкото село Мирянци. По този повод в селото се проведе „Празник на танца“, който събра на една сцена седем самодейни танцови групи и състави.

За да станат част от магията на танцовото изкуство, в Мирянци дойдоха състави от Септември, Калугерово, Динката, Главиница, Мало Конаре, както и групи от Синитево. Самодейците показаха таланта си пред публиката и доказаха, че са пазители на българските традиции, фолклор и култура. Празникът на танца, който се проведе в Мирянци, е доказателство, че духът на българите все още е буден и пази огъня на предците ни.

И като на рожден ден, тържеството не мина без голяма торта. Под знака на светлата годишнина ръководството на читалището ще проведе няколко тематични събития.

Освен „Празник на танца“, в селото предстоят интересни инициативи, посветени на юбилейния концерт. Организаторите обещаха да има още музика, танци и добро настроение. Сцената на читалище „Просвета“ се оказа тясна да събере всчики, които се хванаха на голямото кръшно хоро.

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави