Нови обвинения срещу кмета на Септември Марин Рачев

11.10.2017 0 1426

Нов сигнал до главния прокурор срещу кмета на Септември Марин Рачев изпратиха жители на общината. В него те разкриват съмнителни имотни сделки с братовчедка на съпругата на Рачев.

Според ИК „Да спасим община Септември“ през тази година общината закупува 10 декара земя за построяването на бъдещ завод за компостирането на отпадъци в землището на село Варвара. Сумата по сделката надхвърля 147 000 лева. Скандалното според гражданското обединение, е че същият този имот е закупен от братовчедка на съпругата на Рачев за 110 пъти по-ниска цена. От инициативния комитет очакват от компетентните органи да установят дали с тази сделка Марин Рачев е ощетил община Септември.

От гражданското обединение очакват да получат отговор на въпросите нормално ли е цената за един имот да нарасне със 110 пъти за година и половина и тези пари да бъдат получени от фирма, представлявана от братовчедка на съпругата на градоначалника.

Николай Баташки уточни, че тези въпроси допълват вече подадения през месец август сигнал до главния прокурор за цялостна проверка на обществените поръчки на община Септември в мандата на кмета Марин Рачев.

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави