Кмет ли е все още Пламен Темелков?

11.10.2017 0 1545

Законно ли кметът на септемврийското село Семчиново Пламен Темелков ползва неплатен отпуск? Отговорът на този въпрос ще даде Административен съд - Пазарджик. А дотогава селото остава без законно избран кмет.

През месец юли тази година гръмна скандалът с обвинения в сводничество кмет на село Семчиново Пламен Темелков. В началото на август пазарджишкият Окръжен съд разреши и неговото екстрадиране в Испания.

Той и още шестима мъже са обвинени за участие в организирана престъпна група, трафик на хора с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция. След разразилия се скандал жители на Семчиново официално сезираха Общинската избирателна комисия в Септември да прекрати кметските правомощия на Пламен Темелков.

Със свое решение от 24 септември комисията отказва.

ОИК мотивира решението си с това, че на Темелков е разрешено ползването на неплатен годишен отпуск за периода от 24 август до 6 октомври или общо за 30 работни дни. Очаквано жители на селото оспорват решението пред Административен съд в Пазарджик.

До дни предстои и насрочване на първото заседание по делото. А дотогава селото ще продължи да се управлява от ВрИД кмет, назначен от общинския градоначалник. Той и работещите в кметство Семчиново обаче не пожелаха да застанат пред камерата ни днес.

Освен служителите на кметството, жителите на селото също избягваха да говорят за Пламен Темелков.

От своя страна председателят на Общинската избирателна комисия адвокат Мануел Манчев заяви, че ако в рамките на месец, считано от 6 октомври, Пламен Темелков не се завърне на работното си място, ОИК ще обсъди прекратяване на кметските му правомощия.

В рамките на този срок се очаква да стане ясно и становището на Административен съд- Пазаржик по казуса.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави