10 години затвор получи убиецът от Ракитово

12.10.2017 0 2759

10 години лишаване от свобода наложи Окръжен-съд Пазарджик на 34-годишния Атанас Латев от Ракитово, който уби 45-годишния Румен Спасов с нож. Според съда убийството е извършено по хулигански подбуди, а според свидетелите, убиецът не е бил провокиран по никакъв начин да извърши такова жестоко деяние.

Делото срещу Атанас Латев се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие по искане на подсъдимия, който се призна за виновен. Въпреки това бяха разпитани двама свидетели, които са близки на почерненото семейство.

Убитият Румен Спасов по никакъв начин не е провокирал своя нападател Атанас Латев, разказа свидетел, който е бил в кафенето, заедно с убития.

Според прокурор Живко Пенев, наказанието, което съдът трябва да наложи на обвиняемия Атанас Латев, трябва да е между 15 и 20 години затвор, предвид чистото му съдебно минало.

Адвокат Ташкена Колчева уточни, че ножът, с който е бил убит Румен Спасов, е намерен в гардероба. Тя поиска и сумите от 50 хиляди лева за децата на убития, както и по 100 хиляди лева за жена му Стефка Топалова и майка му – Веселинка Спасова.

Съдът уважи гражданските искове и наложи на подсъдимия Атанас Латев присъда от 10 години лишаване от свобода. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави