Нерегламентиран превоз на пътници е осуетен при полицейска операция

12.10.2017 0 682

Два автомобила, използвани за нерегламентиран превоз на пътници, са иззети в хода на съвместна полицейска операция. За това информира пресцентърът на МВР.

Първият случай е установен на главен път 1-8, когато за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 33-годишен мъж от кърджалийското село Балабаново. Констатирано било, че водачът извършва превоз на пътници срещу заплащане от Холандия и Германия, без да притежава лиценз на общността, без удостоверение за превоз на пътници на територията на България, както и без удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници.

Служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са съставили акт на водача, а автомобилът е иззет за срок до шест месеца.

Втората конфискувана кола, „Ауди А4“, е установена на входа на Елин Пелин в момент на превоз на пътници срещу заплащане от Елин Пелин до село Доганово. Лиценз за дейността и изискуемите по закон документи, не е имала. На водача, 49-годишен мъж от същото село, е съставен акт, а по случая- регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 324 от НК.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави