Откриха инсталация с нелегален алкохол в Пещера

08.11.2017 0 300

Над 1700 литра етилов алкохол и 18323 литра вино без документи са задържали митнически служители при две проверки - в Перущица и в Пещера.

От съобщение на Агенция „Митници” става ясно, че в частен имот в района на Пещера е установена инсталация за изваряване на алкохол без регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове. Тя е с вместимост около 200 литра и се помещавала под навес, до жилищна постройка. Към момента на проверката е била в работен режим. Митническите инспектори са иззели изварените дотогава около 3 литра етилов алкохол. В хода на проверката в гараж до жилищната постройка са открити и ПВЦ съдове с етилов алкохол, с общо количество 500 литра, вероятно произведени при предишни изварявания в съоръжението. Взети са проби за лабораторен анализ на иззетия алкохол. Работещото съоръжение за изваряване е демонтирано и иззето от Митница Пловдив, след като не са представени удостоверение за регистрация по ЗАДС и документи за платен акциз. По случая е образувано  административнонаказателно производство.
Останалият алкохол е открит в стопански двор с множество постройки в района на Перущица, вкл. малки обекти за дестилация и нелегален цех за производство на бяло и червено вино. Също не са представени документи за платен, обезпечен и начислен акциз.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави