Д-р Александър Попов отпразнува 90-годишен юбилей

08.11.2017 0 295

Видният лекар-рентгенолог, писател и народен представител от Великото Народно събрание д-р Александър Попов отпразнува своя 90-годишен юбилей. Десетки жители на Велинград, Пазарджик и негови колеги се събраха в курорта, за да засвидетелстват уважението си.  Пазарджишкият литературен критик и писател Георги Спасов представи най-новата книга на д-р Попов “За мястото ни под слънцето” - роман за историята на неговия живот и обобщаващ акорд на неговите търсения. Той определи д-р Попов като човек със силна социална и нравствена чувствителност, който и като лекар, и като писател има очи за невидимото. Георги Спасов връчи поздравителен адрес от кмета на Пазарджик Тодор Попов до юбиляра. Своето признание декларираха и от община Велинград. Заместник кметът Исмаил Моллов определи д-р Попов, като човек с ясна позиция и непоколебим демократ.

Д-р Александър Попов се изправи пред присъстващите в залата с огромно вълнение, за да прочете своето слово на юбиляра, събрало опита, мъдростта и познанието на 90 години живот. В него говори за дълголетието, нравствените закони, за това на кого сме се усмихнали или зарадвали през деня, за художествената самодейност като здравословен фактор, за литературата, за демокрацията, за вярата в справедливостта, без която губим всичко. Д-р Попов отправи и своите пожелания.

Последваха и много изказвания на различни общественици. Сред тях бяха отец Ангел от църквата “Св. Георги”, Димитър Главеев и още много други. Краеведът и музеен работник Александър Арнаудов от Пазарджик поднесе поздравителен адрес от читалище “Христо Ботев-1897” и благодарствена грамота от Държавен архив - Пазарджик за дарените от д-р Попов архивни документи. Той подчерта, че д-р Александър Попов принадлежи на цяла България като човек, който е постигнал всичко с честен труд и висок морал. Празничната вечер завърши с музика в изпълнение на Вокална група “Велина” и Представителен фолклорен ансамбъл “Чепино”.

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави