Съдът пусна под парична гаранция Лазар Влайков

14.11.2017 0 357

Окръжен съд-Пазарджик пусна под парична гаранция от 8 хиляди лева бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Тричленният съдийски състав промени мярката за неотклонение „домашен арест“, която потвърди миналата седмица Районен съд-Пазарджик. Лазар Влайков беше задържан в началото на месец септември, след като с неговия пистолет беше застрелян собственикът на заведение във Винаградец.

Все още не е изяснено дали фаталният изстрел е направен от 6-годишно дете или самия Влайков. На 9 ноември Районен съд-Пазарджик остави без уважение молбата на Лазар Влайков за промяна на мярката му за неотклонение от „домашен арест” в по-лека.

В съдебна зала днес прокурор Васил Малинов настоя Окръжен съд-Пазарджик да потвърди мярката. Според него ако е на свобода Влайков може да повлияе на показанията на свидетели. Адвокатът на Лазар Влайков поиска той да бъде пуснат под „парична гаранция“ или с мярка „подписка“.

Елвира Панкова подчерта, че по делото няма данни, че клиентът й е опитвал да въздейства на свидетели. Тя представи пред съда банкова справка, че семейството му връща кредит от 38 000 лв. и всеки месец вноската е около 586 лв.

Представено беше и уведомление от ОИК-Септември за започната процедура спрямо Влайков за прекратяване на пълномощията му като общински съветник, тъй като три пъти не се е явил на заседания.

Според адвокат Панкова на последното заседание на общинския съвет в Септември той не се явил, защото бил в Районен съд, където се разглеждала мярката му.

Tричленният съдебен състав прецени, че Лазар Влайков не трябва да стои повече под „домашен арест“ и му наложи парична гаранция от 8 хил.лв. Лазар Влайков беше задържан в началото на месец септември, след като с неговия пистолет беше застрелян собственикът на заведение във Виноградец.

Той е обвинен, че не е упражнил достатъчен контрол върху личното си оръжие, което е попаднало в друго лице и е причинена смъртта на Наско Тонкев.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави