Велинград е домакин на Националната олимпиада по БЕЛ

05.05.2012 0 860

XXXI–та Национална  олимпиада  по български език и литература  се  провежда  в град Велинград. Организатори са МОМН, РИО-Пазарджик, Община Велинград и директорите на държавните и общински училища от община Велинград.

За първи път в този кръг ще участват освен учениците от XII клас и ученици от седми клас. Класираните за участие са 22 седмокласници и 89 дванадесетокласници от страната.

Регион Пазарджик ще бъде представен от Емануил Иванов от VII клас на ОУ„Проф. Иван Батаклиев” гр.Пазарджик, Кристина Динкова - XII клас на ЕГ „Бертолт Брехт” гр.Пазарджик и Кристина Апостолова от XII клас от ПГИМ гр.Пазарджик.

Със званието Лауреат на националната олимпиада се удостояват учениците от дванадесети клас, чиито писмени работи са получили оценка отличен 6,00. Званието дава права на учениците за прием във висши училища за специалностите, които изискват полагането на този изпит. Учениците от седми клас, които са класирани на първо, второ и трето място на националния кръг, получават оценка 6,00 за приемен изпит, вместо изпит по БЕЛ при приема на ученици след седни клас в държавни и общински училища.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави